Sporters

Zin om samen te sporten? Ik wel hoor!

Heb jij een verstandelijke beperking, ADHD of een stoornis in het autistisch spectrum?

Bijzonder Gewoon Sporten zorgt er voor dat jij kunt sporten bij een vereniging bij jou in de buurt. Al onze diensten zijn maatwerk en aangepast jouw behoefte.

Hoe kan ik jou helpen?

Bijzonder Gewoon Sporten kan door een goede intensieve samenwerking met de sportverenigingen en gemeente jou helpen. Door individuele begeleiding help ik je de juiste sport en vereniging te vinden en begeleid ik je bij het sporten zodat je maximaal geniet en ontwikkelt.

Van zoeken, aanmelden naar team en begeleiders

Zodra jij je aanmeld bij Bijzonder Gewoon Sporten gaan we samen:

 • Jouw sportwensen en ondersteuningsvragen helder maken.
 • Op zoek naar de beste sport en vereniging voor jou.
 • Kennis maken en de aanmelding regelen bij de vereniging waar je wilt sporten.
 • Je ondersteunen bij het eerste contact met het team en de begeleiders.
 • De eerste 2-4 keer gaan we je ondersteunen tijdens het sporten.
 • We hebben iedere 3 maanden een evaluatie.

Individuele begeleiding

Het kan ook zijn dat je individuele begeleiding tijdens het sporten nodig hebt. Ook dan kan je bij Bijzonder Gewoon Sporten terecht.

 • We maken samen een ondersteuningsplan en gaan deze afstemmen met de vereniging waar je sport.
 • We maken samen fysieke en sociale doelen waaraan we gaan werken.
 • Je krijgt tijdens het sporten individuele begeleiding.
 • We hebben iedere 3 maanden een evaluatie.
 • De individuele begeleiding is helemaal maatwerk dus precies wat jij nodig hebt.

Wat zeggen anderen?

Voor onze zoon moeten sensitieve prikkels vertaald worden. Daarnaast leert hij nieuwe vaardigheden door veel herhalen en visuele uitleg. Kim maakt dit mogelijk voor onze zoon door haar gerichte persoonlijke aandacht.

― Tessa Lakeman
moeder van zoon Quin

Mijn zoon voelt zich bij Kim op zijn gemak, wat zeker bij hem niet vanzelfsprekend is. Ze geeft hem op momenten dat het nodig is de ruimte. Je kunt duidelijk merken dat ze veel affiniteit heeft met ASS.

― John van Vugt, 
Vader van zoon Damian

Een persoonlijke benadering en betrokkenheid bij de sporters, verenigingen en gemeentes vind ik heel belangrijk

Sporten is gezond en leuk!

Sporten is gezond en een zeer waardevolle manier van vrijetijdsbesteding, ook als je een verstandelijke beperking, ADHD of een stoornis in het autistisch spectrum hebt. Sporten zorgt voor plezier, ontspanning en er zijn verschillende gezondheidsvoordelen. Het draagt bij aan je zelfstandigheid en zelfwaardering.

Tijdens het sporten in groepen is er sociale interactie en wanneer de sociale interactie juist begeleid wordt, worden je sociale vaardigheden beter. Het is gezellig en het zorgt ervoor dat je meer vrienden krijgt en dus een groter netwerk hebt dat kan helpen indien nodig. Door op het juiste niveau te sporten en een prestatie neer te zetten groeit het zelfvertrouwen. Sporten is gezond voor je lichaam, vermindert de kans op overgewicht en houdt je bewegingsapparaat soepel. Daarnaast is sporten een goede vorm van mentale ontspanning. Doordat tijdens sporten verschillende neurotransmitters vrijkomen, verbetert de stemming, concentratie en motivatie. Je slaapt beter en de stress neemt af.

Het is dus alleen hierom al van essentieel belang dat jij de mogelijkheid krijgen om te sporten. Maar het is niet altijd makkelijk de juiste sport of vereniging te vinden met een goede begeleiding en de juiste voorzieningen. En daar kom ik jou bij helpen!

PGB

Beschik je over een PGB en wil je deze graag inzetten voor begeleiding van Bijzonder Gewoon Sporten? Dan zijn daar mogelijkheden voor! Uiteraard is dit afhankelijk van jouw hulpvraag en de doelen waar we aan werken. Niet alle doelen passen binnen de beleidsstukken van de WMO of WLZ.

Als jij al een budget beschikbaar hebt, dan kunnen we dit inzetten door een zorgovereenkomst in te vullen, ondertekenen en daarna op te sturen naar de sociale verzekeringsbank. Dit vullen we aan met een zorgplan, waarin wij uitleggen welke zorg we leveren en wat het resultaat daarvan is.

Heb jij nog geen PGB? Dan kunnen we samen met jou in overleg met de gemeente gaan over de mogelijkheden om onze begeleiding te vergoeden vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Uiteraard is dit afhankelijk van jouw hulpvraag, niet iedere hulpvraag valt in de beleidsregels.

Wil je meer weten? Of zin om samen te sporten?

Wil je meer weten of wil je sporten met ondersteuning van Bijzonder Gewoon Sporten? Vul dan het onderstaande formulier in en ik ga je helpen.

Over mij

Ik ben Bijzonder Gewoon Sporten en organiseer sporten voor kinderen en (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking, ADHD of stoornis binnen het autistisch spectrum.

Contact

06 29 01 48 70

%d bloggers liken dit: