Over mij

Ik ben Kim Turner

Mijn hele leven ben ik actief sporter bij verschillende sportverenigingen. Zo ben ik al jaren betrokken bij hockeyclub DDHC waar ik zelf speel, trainingen geef aan de jeugd en enkele jaren jeugd coördinator vanuit de Technische Commissie ben geweest.

Naast het waardevolle, sociale en ontspannende sportverenigingsleven heb ik nog een grote passie: mijn werk als persoonlijk begeleidster/teamleidster binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg.

In de 10 jaar dat ik training geef heb ik vaak kinderen binnen de groep gehad die een stoornis in het autistisch spectrum, ADHD of een verstandelijke beperking hadden. Met mijn 18 jaar ervaring als begeleidster/ teamleidster van mensen met een verstandelijke beperking, gedragsproblemen en een stoornis binnen het autistisch spectrum mocht ik ieder seizoen opnieuw ervaren dat deze kinderen met wat aanpassingen in benadering, structuur en begeleiding prima functioneren binnen het regulier sporten.

Ik krijg een zeer voldaan gevoel wanneer ik mijn passie voor mijn werk en de sport kan combineren en zie dat iedereen dezelfde kans krijgt om door sporten deel te nemen aan de maatschappij. Vanuit dat gevoel is Bijzonder Gewoon Sporten opgericht met als drijver: Sporten verrijkt het leven van kinderen en (jong) volwassen met een beperking. Het biedt sociale contacten, plezier en ontspanning wat hun zelfvertrouwen ten goede komt. Ze maken echt onderdeel uit van de maatschappij, waar ze in hun verdere leven profijt van zullen hebben.

Ik wil dat iedereen fijn kan sporten binnen een vereniging!

Bijzonder Gewoon Sporten

Wanneer je een verstandelijke beperking, ADHD of een stoornis in het autistische spectrum hebt, is sporten binnen een lokale sportvereniging niet zo vanzelf sprekend.

Mijn drijfveer
Ik vind juist dat sporten het leven van kinderen en (jong) volwassenen met een beperking verrijkt. Het biedt sociale contacten, plezier en ontspanning wat hun zelfvertrouwen ten goede komt. Ze maken echt onderdeel uit van de maatschappij, waar ze in hun verdere leven profijt van zullen hebben.

Mijn prioriteit
Kinderen en (jong) volwassenen met een beperking zijn mijn prioriteit. Ze verdienen de zorg en aandacht die wij ze willen bieden. Door openheid, aandacht en betrouwbaarheid bied ik sporters, sportverenigingen en gemeentes klantgerichte diensten om aan hun behoeften te voldoen.

Wij blinken uit in de kennis van verstandelijke beperkingen, ADHD, stoornissen binnen het autistisch spectrum en de mogelijkheden op gebied van sporten.

Samenwerken
Doormiddel van sterke samenwerkingen bied ik oplossingen op maat voor gemeentes, sportverenigingen en sporters in de vorm van opleiding, ondersteuning en begeleiding. Sporten is gezond en geeft plezier, ook de weg ernaar toe!

Een persoonlijke benadering en betrokkenheid bij de sporters, verenigingen en gemeentes vind ik heel belangrijk

Mijn doelen

  • Ik draag bij aan het trainen van sociale vaardigheden van onze sporters
  • Ik draag bij aan het zelfvertrouwen van mensen
  • Ik draag bij aan een fysieke gezonde levensstijl
  • Ik draag bij aan een mentale gezonde levensstijl

Hoe doe ik dit?

Door kinderen en (jong) volwassenen binnen de doelgroep een sportaanbod te bieden binnen de reguliere sportverenigingen. Ze komen in contact met andere mensen en er is sociale interactie tijdens het sporten in groepen. Wanneer de sociale interactie juist begeleid wordt, kunnen de sociale vaardigheden getraind worden. Door op het juiste niveau te sporten en een prestatie neer te zetten groeit het zelfvertrouwen.

Sporten is gezond voor het lichaam, vermindert de kans op overgewicht en houdt het bewegingsapparaat soepel. Daarnaast is sporten, en zeker voor mensen met een verstandelijke beperking, ADHD of een stoornis in het autistische spectrum, een goede vorm van mentale ontspanning. Door sporten komen verschillende neurotransmitters vrij en verbetert de stemming, concentratie en motivatie. Ze slapen beter en de stress neemt af.

Ik werkt intensief samen met ouders/verzorgers, sportverenigingen en gemeentes zodat het sporten een verrijking van het leven is.

Voor sporters

Heb jij een beperking maar zou je graag bij een sportvereniging in de buurt willen sporten? Ik ben Bijzonder Gewoon Sporten geef jou de begeleiding bij je eigen vereniging of help je een vereniging te vinden. Lees verder…

Voor sportverenigingen

Iedereen zou toch binnen de vereniging moeten kunnen sporten? Bijzonder Gewoon Sporten heeft alle kennis om de vereniging te ondersteunen en begeleiden bij een speciaal sportaanbod. Lees verder…

Voor gemeentes

De kwaliteit van leven binnen een inclusieve maatschappij in de gemeente verbeteren? Bijzonder Gewoon sporten ondersteunt, begeleidt en verzorgt opleiding voor sportverenigingen en sporters zodat mensen met een beperking kunnen sporten bij de lokale sportverenigingen. Lees verder…

Over mij

Ik ben Bijzonder Gewoon Sporten en organiseer sporten voor kinderen en (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking, ADHD of stoornis binnen het autistisch spectrum.

Contact

06 29 01 48 70

%d bloggers liken dit: